Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde)
Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde) screenshot videonotulen

Stikstofcijfers Windplan Groen leiden ondergang wethouder van Zeewolde in

Algemeen

ZEEWOLDE - Wethouder Winnie Prins van de gemeente Zeewolde had ruim anderhalf jaar geleden kritiek op het RIVM naar aanleiding van de stikstofcijfers van Windplan Groen. Het kwam haar op een standje van de lokale gemeenteraad te staan. Recentelijk ging ze volgens die raad opnieuw de fout in. Nu moet ze aftreden.

De wethouder van Leefbaar Zeewolde zei in 2019 in een interview dat het RIVM rond het windplan in Biddinghuizen en Dronten ‘goochelde met cijfers’. Kort daarna publiceerde DeDrontenaar.nl een artikel, waaruit bleek dat Windplan Groen de formele regels volgde. De raad van Zeewolde vond dat de Prins zich van persoonlijk commentaar op het RIVM en de minister had moeten onthouden.

Coronamaatregelen

Recentelijk trad Winnie Prins opnieuw naar buiten met persoonlijke opvattingen. Deze keer ging het over een demonstratie tegen de coronamaatregelen. 

De maat was gisteravond vol voor de gemeenteraad. Zij vindt dat de handelwijze en opstelling van wethouder Prins Zeewolde kan schaden. Alleen haar eigen fractie stemde tegen een motie van wantrouwen.

Windplan Groen