Leerlingen van De Klimboom tonen hun bidons.
Leerlingen van De Klimboom tonen hun bidons. JOGG Dronten

Les over gezondheid bij De Klimboom; kinderen drinken een week alleen water

Swifterbant

SWIFTERBANT - Leerlingen van de groepen 4 en 5 van De Klimboom zijn bezig geweest met een project over gezondheid. Dat gebeurde in samenwerking met de huisartsenpraktijk in Swifterbant, de buurtsportcoaches en het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Het thema van het project was ’Zorgen voor jezelf en anderen’. De leerlingen van de katholieke basisschool kregen onder andere les van een cardioloog, de buurtsportcoaches gaven een beweegles over het verbranden van suiker en JOGG verzorgde een quiz over groente en fruit.

Enthousiasme nam toe

„De leerlingen hadden aan het begin van het project veel vragen over voeding, bewegen, lijf en gezondheid. Het enthousiasme nam toe naarmate ze hier antwoorden op kregen”, constateren de organisatoren.

Aan het slot van het project gingen de kinderen de uitdaging aan om een week lang alleen maar water te drinken. Ze lieten daarmee de zoete drankjes staan. JOGG-mascotte ‘Druppie’ gaf iedereen een bidon gegeven om het water drinken nog meer te stimuleren.

„Het was ontzettend leuk om de leerlingen zo enthousiast te zien en samen te werken met meerdere lokale partijen”, aldus de juf van groep 4/5, „We zijn nu alweer plannen aan het maken voor een volgende editie.”