Remco de Maaijer (VVD)
Remco de Maaijer (VVD) maartenheijenk.nl

Gemeente verleent 13 bouwvergunningen zonder inhoudelijke toetsing

Gemeente

DRONTEN - De gemeente publiceerde gisteren maar liefst dertien bouwvergunningen, die zijn verleend zonder toetsing van de aanvragen. Daaronder enkele fikse projecten, bijvoorbeeld van het zonnepark Dorhout Mees in Biddinghuizen. Van de twee grootste fracties in de gemeenteraad is het CDA bezorgd en de VVD mild.

„Wij maken ons hier oprecht zorgen over”, zegt Siert Jan Lap (CDA), „Het betreft de afdeling die ook betrokken is bij het oneigenlijk grondgebruik. Wij vragen ons af: hoe zit het daar allemaal? Gaat het daar wel goed? Het kan niet zo zijn dat iemand zomaar een vergunning krijgt zonder dat ernaar gekeken wordt. We moeten hiermee aan de slag.” Het CDA beraadt zich nog over de manier waarop.

De gemeente schreef vorige week, dat ze het aantal bouwaanvragen momenteel niet aan kan. Vanwege corona hebben veel inwoners verbouwingsplannen en staat het team Vergunningen onder druk. Het gevolg is dat de gemeente vergunningen verleent, simpelweg omdat de termijn is verstreken waarin ambtenaren de aanvragen kunnen testen.

Oplossing gevonden

Remco de Maaijer (VVD) heeft begrepen dat het om een tekort aan personeel ging in combinatie met de toegenomen hoeveelheid werk. Hem is verteld dat daarvoor inmiddels een oplossing is gevonden. De Maaijer rekent erop dat er na deze week geen vergunningen meer worden verleend zonder toetsing.

Over het lijstje van 13 vergunningen van deze week zegt het VVD-raadslid: „Natuurlijk is het niet de bedoeling dat dit gebeurt. Dus dat probleem is aangepakt. We gaan nu kijken of er inderdaad verbetering zichtbaar is.”

Bouwaanvragen

.

Het lijstje van deze week

De vergunningen met een ‘R’ uit het Gemeentenieuws van deze week zijn van Rijkswege verleend, omdat de termijn verlopen was.

Afbeelding: Gemeentenieuws

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden