Schets van de nieuwe brug bij Roggebot.
Schets van de nieuwe brug bij Roggebot. screenshot

Haast bij bouw brug Roggebot: Gemeente Dronten legt advies en procedure opzij

Gemeente

DRONTEN - Er is haast bij een snelle bouw van de brug bij Roggebot. Het leidt ertoe dat de gemeente Dronten een negatief welstandsadvies opzij legt. Ook kiest de gemeente voor een versnelde procedure voor de omgevingsvergunning.

De Welstandscommissie vindt dat het bouwplan voor de brug op drie onderdelen formeel ‘in strijd is met redelijke eisen van welstand’. Volgens B en W gaat het om praktische en technische bezwaren. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten af te wijken van het advies.

In het gedrang

Een tweede probleem is dat de provincie Flevoland haast heeft. Nog niet alle vergunningen zijn verleend en daardoor komt het moment van start van de bouw van de brug in het gedrang. 

B en W constateren dat vertraging van de bouw grote gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld de doorgang van het verkeer op de Hanzeweg (N307). Gezien de maatschappelijke belangen heeft het college besloten tot een zogenaamde ‘directe inwerkingtreding’ van de omgevingsvergunning.

Op een later moment komt er een definitieve vergunning. Volgens B en W gaat de inwerkingtreding niet ten koste van de mogelijkheden om in beroep te gaan tegen de vergunning.

Knooppunt Roggebot