Jack Dekker, Coby Dekker-van den Berg en Sara den Hertog.
Jack Dekker, Coby Dekker-van den Berg en Sara den Hertog. eigen foto

Bod van Zorgerf Dronten op locatie GroenRijk afgewezen: „Het tij zit tegen”

Algemeen

DRONTEN - Zorgerf Dronten gaat niet naar de locatie GroenRijk aan de Rietweg. Het bod van de initiatiefnemers voor de huisvesting voor 42 ouderen is door de eigenaar afgewezen. Het betekent dat Zorgerf verder gaat met de zoektocht naar een locatie in een landelijke omgeving aan de rand van Dronten.

Coby Dekker-van den Berg, Jack Dekker en Sara den Hertog zijn al geruime tijd bezig met hun plan voor ouderenhuisvesting. Zij vestigden aanvankelijk hun hoop op de locatie GroenRijk. Er lag echter ook een plan om daar 300 arbeidsmigranten te huisvesten. De gemeente wees die ‘Polen’-huisvesting vorige week af. Zorgerf Dronten zag daarom nieuwe mogelijkheden voor deze plek.

„We hebben een serieus bod uitgebracht, passend bij ons sociaal-maatschappelijke initiatief”, vertelt Coby Dekker, „Ons bod was aanzienlijk hoger dan de aanvankelijk getaxeerde waarde. Maar het is afgewezen door de verkopers. Bijzonder jammer!”

Iedereen is positief

De Rietweg was vooralsnog de laatste hoop van Zorgerf Dronten. De initiatiefnemers constateren dat iedereen heel positief tegenover hun initiatief staat. Probleem is echter dat de grondprijzen aan de rand van Dronten worden opgedreven door de mogelijke uitbreidingsplannen van de gemeente.

„We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken, maar het aanbod is erg dun”, aldus Dekker, „Het is lastig om iets geschikts te vinden. Het tij zit tegen.”

Zorgerf Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden