Ingrid Paalman - ChristenUnie
Ingrid Paalman - ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Aanpak speculatie: „Aan De Noord hebben verkeerde mensen te veel geld verdiend”

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten gaat serieus werk maken van maatregelen tegen speculeren met woningen. De ChristenUnie stelde donderdag voor om het voor de locatie Flevomanege te voorkomen. Verschillende fracties willen het echter liever voor de hele gemeente aanpakken.

In de overspannen woningmarkt verdienen speculanten veel geld aan het opkopen en doorverkopen van woningen. Dat gold bijvoorbeeld bij de appartementen en flats aan De Noord. „Aan De Noord hebben de verkeerde mensen te veel geld aan verdiend”, zei Siert Jan Lap (CDA) donderdag tijdens de raadsvergadering, „En dat willen we voorkomen.”

De zaak werd vorige maand aangekaart door burgerraadslid Rien de Groot (ChristenUnie) bij de discussie over de woningbouwplannen op de Flevomanege. Donderdag werd die locatie besproken in de raadsvergadering. De Groot’s partijgenoot Ingrid Paalman kwam met het voorstel om speculatie in ieder geval in deze wijk aan banden te leggen.

Gekte op de woningmarkt

„We willen voorkomen dat er gekte ontstaat op de woningmarkt in die wijk”, zei Paalman. Ze deed daarbij de suggestie om erover na te denken voor de hele gemeente Dronten.

Saskia Haarhuis (VVD) en Siert Jan Lap (CDA) steunden het idee. Chantal Sijtsma (Leefbaar) stelde voor om het er eerst eens goed te bespreken. 

Suzanne Stoop (PvdA) twijfelde omdat het misschien de ontwikkeling van deze wijk belemmert. Rob van der Schans (D66) wilde eerst weten wat precies de gevolgen zijn.

U gáát er niet over

U gáát er helemaal niet over, reageerde wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie). Hij benadrukte dat B en W over het grondprijzenbeleid gaan. Bovendien twijfelt hij over het maken van een uitzondering voor één wijk: „Dan moeten we eerst de discussie aangaan hoe we er in algemene zin tegenaan kijken.”

Ingrid Paalman bracht daarop haar voorstel niet in stemming. Wel vroeg ze samen met andere fracties aan het college van B en W om het onderwerp met de gemeenteraad te bespreken: „Binnen afzienbare tijd.” 

Speculatie

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden