Dronter Regioteam.
Dronter Regioteam. ©maartenheijenk.nl

Dronter regioteam wordt weggetikt, maar toch een mooie voetbalavond

SWIFTERBANT - Het regioteam met spelers van Asv Dronten, BAS, Swift’64 en Reaal Dronten is vanavond weggetikt door Almere City FC: 0-7. Ondanks het krachtsverschil beleefden de spelers en de vier- à vijfhonderd toeschouwers een mooie voetbalavond.

Almere City FC is volop in voorbereiding op een nieuw seizoen in de eerste divisie. De amateurs uit de gemeente Dronten daarentegen hebben al maandenlang geen serieuze wedstrijd gespeeld en zijn aan het uitbuiken richting zomervakantie. En dus was het vooraf al duidelijk dat het een ongelijke strijd zou worden.

Achter de feiten aan

Het regioteam trok in de eerste minuut brutaal ten aanval, maar liep daarna minutenlang achter de feiten aan. Toch duurde het tot de dertiende minuut voordat Almere op 0-1 kwam. Daarna hield het Dronter team acht minuten lang open huis. Het bood de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de gelegenheid om uit te lopen naar 0-4. Een regenbuitje leek vervolgens de scoredrift van de profs te beteugelen.

In de rust bracht Asv Dronten-trainer Patrick Posthuma elf frisse spelers in het veld. Centraal achterin verving hij het ASVD-trio Verburg - Diepstraten - Breemhaar door de Swift-spelers Seinen - Veldman - Posthuma. Wellicht lag het ook aan de tegenstander, maar het stond in de tweede helft bij de Drontense selectie veel beter. Met Rihairo Meulens als uitblinker waren er zowaar enkele speldenprikjes.

Twintig minuten

Het duurde bijna twintig minuten voordat Swift-keeper Menno Seinen voor ’t eerst gepasseerd werd. In de minuten daarna scoorde Almere City FC nog twee keer: 0-7.

Met die 0-7 eindstand kwam er een eind aan een prettige en uiterst sportieve voetbalavond. Het betekende voor de vier voetbalclubs uit de gemeente Dronten tevens zo’n beetje het einde van een door corona uiterst teleurstellend seizoen.

Regioteam Dronten - Almere City FC 0-7