Afbeelding
Niko Spanos

Juf Annely sjeest op golfscooter naar laatste werkdag bij De Flevosprong

Algemeen

DRONTEN - Voor haar laatste rit naar school werd juf Annely Theunissen woensdag door haar leerlingen van groep 8 opgehaald met een golfscooter. Na ruim 40 jaar onderwijs gaat de leerkracht van De Flevosprong in Dronten met pensioen.

Annely Theunissen begon in 1980 met lesgeven. Eerst in Duitsland en vanaf 1994 op de Flevosprong in Dronten, waar ook haar eigen kinderen basisonderwijs kregen. In de beginjaren stond ze vooral in de middenbouw, de laatste tien jaar nam ze groep 8 voor haar rekening. Dat betekende ook verwijzingen naar het voortgezet onderwijs, musicals instuderen en op kamp naar Ameland.

Gedreven leerkracht

Ze wordt door het team gezien als een gedreven leerkracht, die het beste uit de kinderen én uit zichzelf wil halen: „Annely is zich altijd blijven ontwikkelen.” Nu ze met pensioen gaat, krijgt ze meer tijd voor zichzelf, voor haar kleinkinderen en om golf te spelen.

Op haar laatste officiële werkdag haalden de kinderen van groep 8 haar op met een golfscooter. Zij begeleidden haar laatste rit naar school, waarna zo’n 250 leerlingen haar op het schoolplein binnenhaalden.

.


(foto: Niko Spanos)