Ketelhavenloop gaat op 28 augustus niet door: „We staan met de rug tegen de muur”

Sport

KETELHAVEN - De Ketelhavenloop gaat op 28 augustus niet door. „Het is de vijfentwintigste keer en wij hebben gezegd: wij willen het alleen organiseren zonder beperkingen. We willen er een feestje van maken”, zegt Adriaan Sparreboom namens de organisatie.

Sparreboom weet dat een Ketelhavenloop zoals andere jaren er niet in zit: „Die anderhalve meter geldt nog steeds. Wedstrijden zijn aan strikte voorwaarden verbonden en wegwedstrijden zijn er nog helemaal niet geweest.”

Het wordt kort dag

„We hebben op dit moment nog helemaal niets kunnen doen. We kunnen niet eens inschrijven, we kunnen geen vergunning aanvragen. We staan dus eigenlijk met de rug tegen de muur. Het wordt kort dag, we zien de besmettingen weer oplopen, we merken dat sommige vrijwilligers twijfelen en daarom hebben we de knoop doorgehakt.”

De Ketelhavenloop ziet niets in het werken met een tijdslot, zoals de Fish Potato Run in Emmeloord het wil doen: „Dan wordt het een soort duurloopje, geen wedstrijd. En dat willen wij niet.”

Een klein loopje

Ook een controle of deelnemers getest of gevaccineerd zijn zit er niet in: „We zijn natuurlijk maar een klein loopje en dat zou voor ons een enorme impact hebben.”

De organisatie vindt het heel vervelend: „Wij zijn na de zomer één van de eerste loopjes, we hadden er echt op gerekend dat het kon. Het is hartstikke jammer. Maar dat jubileum gáát een keer gevierd worden, dat is zeker!”