Afbeelding
Aangeleverd

Transferzomer betaald voetbal: wat doet Drontenaar Hakim Ziyech?

Partnerbijdrages

Drontenaar Hakim Ziyech leek na een gouden periode bij Ajax een nieuw succesvol avontuur aan te gaan bij Chelsea, maar zijn coach Thomas Tuchel hield hem in zijn eerste jaar vaak op de bank. Ook in de Champions League-finale, die de club met 1-0 won van Manchester City, kwam De Tovenaar niet in actie. Intussen zinspelen media op een andere club.

Class of ‘19

Hakim Ziyech (Dronten, 19 maart 1993) bewandelt onvoorspelbare paden in de voetballerij, geheel in samenspraak met zijn speelstijl. Over zijn talenten was en is men het aan de voetbaltalkshow-tafels unaniem eens, maar tot teleurstelling van velen werd hij in 2015 door toenmalig bondscoach Danny Blind niet geselecteerd voor Oranje. Een gemis, zo bleek ook tijdens het afgelopen EK. In het clubvoetbal vierde Ziyech na een stroeve start successen met Ajax, in Nederland won hij alle prijzen en het publiek sloot hem massaal in de armen toen hij een ster werd in de Class of ‘19 van coach Erik ten Hag. Clubs als Bayern München, Real Madrid en Juventus wisten zich geen raad met het swingende spel van Ajax, dat in de halve finale strandde.

Online bijhouden wie vertrekt en wie blijft

Profvoetballers hebben weinig geheimen, als we de informatie op het internet moeten geloven. Geraffineerd en nauwgezet wordt elk detail in de carrière van spelers bijgehouden: niet alleen prijzen en doelpunten, maar hele doopcelen worden gelicht. Minder urgente zaken zoals hoeveel kilometers hij op het veld aflegt, waar de Instagrampagina van zijn levenspartner is te vinden, in welke auto hij rijdt en ook wat zijn transferwaarde van de dag zou zijn. Voetbalfans weten het goedkoopste sim only abonnement wel te vinden om zo de hele dag, overal, in de gaten te houden wat de sterren doen. Vooral in periodes waarin de transfermarkt open is, zijn supporters dagelijks op websites als Vi.nl en Transfermarkt.nl te vinden.

38 miljoen euro

Momenteel staat Hakim Ziyech onder contract bij Chelsea FC, maar het eerste jaar liep uit op een teleurstelling. De media zinspelen dan ook op een vertrek en volgens Voetbal International staat Chelsea daar niet onwelwillend tegenover. Ajacieden zouden hun held, die daar de bijnaam De Tovenaar kreeg, maar wat graag terug zien keren, maar vooralsnog lijkt dat een onlogische stap. Hij wordt in verband gebracht met Italiaanse clubs als Napoli en AC Milan. Transfermarkt weet te melden dat aan de speler het pittige prijskaartje van 38 miljoen euro hangt. Of Ziyech met een hopelijk succesvol vervolg aan zijn loopbaan in het land van de pasta wél in aanmerking komt voor een eigen straat in Dronten, is weer een andere vraag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.