Dit jaar geen start en finish in Dronten, maar bij Flevonice.
Dit jaar geen start en finish in Dronten, maar bij Flevonice. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Zuiderzeeronde mag doorgaan van Veiligheidsregio: ā€žIk ben super opgeluchtā€

Sport

BIDDINGHUIZEN - De Zuiderzeeronde gaat zaterdag door. De Veiligheidsregio gaf vandaag haar akkoord voor de wielerwedstrijd. Organisator Frans van Varik is er blij mee: ā€žIk ben super opgelucht.ā€

Het kabinet scherpte vorige week de regels voor evenementen aan. Voor wielervereniging De IJsselstreek was het spannend of de Veiligheidsregio hun koers als evenement zou zien of als sportwedstrijd. Uiteindelijk gaf het feit dat het geen grote publiekstrekker is de doorslag.

Tegenvallers

De organisatie van de Zuiderzeeronde en de Nederlandse Clubkampioenschappen kreeg de afgelopen jaren al verschillende tegenvallers te verwerken. De afgelopen dagen werden er tal van voorbereidingen getroffen, maar was het onzeker of de wedstrijd zou doorgaan. Het bericht van de Veiligheidsregio kwam dan ook als een bevrijding.

Het publiek wordt opgeroepen om zaterdag niet massaal naar het parcours te komen. De geluidswagen van de Zuiderzeeronde gaat de toeschouwers op drukke punten, zoals Bataviastad, oproepen om de regels in acht te nemen. ā€žNatuurlijk vinden we het fijn als mensen belangstelling tonen, maar hou alsjeblieft die anderhalve meter in de gaten!ā€, aldus Van Varik.

Programma

Bij Flevonice is zaterdagmorgen om half tien het startschot voor de junioren. De jeugd rijdt vijf rondjes over de buitenwegen ten zuiden van Biddinghuizen. 

Om twee uur lost wethouder Ton van Amerongen het startschot van de klassieker voor elite en beloften. Zij rijden twee grote ronden door Flevoland.

Zuiderzeeronde