Kanosteiger in het Drontermeer.
Kanosteiger in het Drontermeer. eigen foto

Met de kano over land langs de Reevesluis dankzij steigers aan kant van Dronten

Algemeen

DRONTEN - Kanovaarders kunnen de Reevesluis sinds vrijdag over land passeren. Daarvoor heeft het IJsseldelta Programma twee nieuwe kanosteigers aangelegd.

Aan beide zijden van de Reevesluis is, aan de kant van Dronten, een steiger aangelegd waar kanovaarders kunnen in- en uitstappen. Vervolgens kunnen zij via het land, met de kano in de hand, lopen naar de steiger aan de andere zijde van de sluis en vanaf daar de kanotocht vervolgen. 

Klaar voor gebruik

De kanosteiger aan de noordzijde van de sluis werd eerder dit jaar al aangelegd. Nu de kanosteiger aan de zuidzijde ook gereed is, is de passage klaar voor gebruik.

Overigens was het al mogelijk om de Reevesluis met de kano te passeren via de schutsluis. Er zijn echter kanovaarders die dit liever niet doen. Voor hen is er nu een alternatief over land.

Spuisluis

De bouw van de Reevesluis is gereed en eerder dit jaar werd de schutsluis in gebruik genomen door de scheepvaart. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de spuisluis. Later dit jaar volgt de officiële opening van het complex. De fietsoversteek werd eerder deze maand geopend door Marianne Nauta van Rijkswaterstaat.

Fietsverbinding

.