Arnold Michielsen uit Dronten: „Probleem jacobskruiskruid gezamenlijk aanpakken”

Algemeen

DRONTEN - „We moeten dit probleem gezamenlijk aanpakken, dit is niet iets dat door één partij kan worden opgelost.” Dat zegt LTO-bestuurder Arnold Michielsen uit Dronten over het giftige jacobskruiskruid, dat oprukt in Nederland.

De geelkleurige plant kan dodelijk zijn voor paarden, koeien en varkens als zij het naar binnen krijgen. „Daarmee functioneren de op het oog mooie bloemen als vervelende sluipmoordenaars”, aldus LTO Noord.

Verslappen  

De verspreiding van het jacobskruiskruid kwam zo’n 15 jaar geleden op gang toen de plant in bloemrijke mengsels werd uitgezaaid. Op initiatief van LTO Noord werden afspraken gemaakt, maar inmiddels lijkt de uitvoering te verslappen. Arnold Michielsen: „We vinden het daarom tijd en van belang om per provincie opnieuw met partijen die groen beheren om tafel te gaan.”

„De gezondheid van onze dieren is voor ons het belangrijkst. Zij kunnen erg ziek worden of zelfs doodgaan door het jacobskruiskruid”, aldus regiobestuurder Michielsen, „Overheden moeten aan de slag met een intelligent maaibeleid: specifiek maaien op plekken waar veel jacobskruiskruid voorkomt.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden