Van Dijk De Jongh Notarissen in Dronten.
Van Dijk De Jongh Notarissen in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Ritje naar Dronten beloond met pacht van 31 hectare grasland langs de IJssel

Algemeen

DRONTEN - Een geïnteresseerde in de pacht van 31 hectare grasland langs de IJssel bij Brummen had het volste recht om naar Dronten te rijden en de bieding persoonlijk aan te bieden bij Van Dijk De Jongh Notarissen. Een concurrerend melkveebedrijf is door de voorzieningenrechter in Den Haag in het ongelijk gesteld.

Het Rijksvastgoedbedrijf had de grond ten zuiden van Zutphen in pacht aangeboden. Het ging om natuurgebied, waarbij agrarisch medegebruik is toegestaan. Biedingen moesten per post worden verzonden naar het notariskantoor in Dronten.

Dochter

De melkveehouder had dit keuring gedaan. Een andere partij had haar hogere bieding door haar dochter persoonlijk laten aanbieden in Dronten. Het Rijksvastgoedbedrijf verklaarde dIt bod aanvankelijk ongeldig, maar wees het later alsnog toe.

De melkveehouder is het daar niet mee eens. Hij vindt dat het hogere bod niet geldig is, omdat deze niet op de post is gedaan. De concurrent kreeg op die manier een dag extra. Juist op die laatste dag kwam er informatie naar buiten, die het stuk grasland aantrekkelijker maakte.

Uitspraak

Het Rijksvastgoedbedrijf verklaarde de hoogste bieding in tweede instantie alsnog geldig vanwege een recentelijke uitspraak van de rechter. Deze bepaalde dat een persoonlijk afgegeven bieding wel degelijk geldig is.

Volgens de voorzieningenrechter leverde het afgeven van de bieding in dit geval geen oneigenlijk concurrentievoordeel op. De melkveehouder had volgens de rechtbank voldoende tijd om alle noodzakelijke informatie in te winnen over de mogelijkheden op het grasland. De in Dronten afgegeven bieding is dan ook terecht niet ongeldig verklaard en de melkveehouder moet de proceskosten betalen.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden