Aikido Dronten
Aikido Dronten eigen foto

Harrie Sparrendam verzorgt aikido in Dronten: „Geeft energie en zelfvertrouwen”

Sport

DRONTEN - Harrie Sparrendam uit Dronten verzorgt op de maandagavond (17:30 uur) lessen aikdo in sportzaal De Stal aan de Barrage in Dronten. Op de woensdagavond zijn er trainingen in de buitenlucht. „Nog last van coronamoeheid en wil jij daar wat aan doen? Kom dan eens meedoen met aikido”, zo luidt de oproep van Sparrendam.

Aikido is van oorsprong een Japanse krijgskunst, ontstaan in de vorige eeuw. „Er wordt naast simpele trucjes ook gebruik gemaakt van zwaard- en stoktechnieken. Dit om het lijnenspel, nodig voor de balansverstoring, aan te leren en te gebruiken”, legt de Drontenaar uit.

Stress verdwijnt

„Aikido is een sport waarbij je voornamelijk jezelf aan het leren en corrigeren bent op het gebied van houding, beweging vanuit je onderbuik en het meebewegen in energie”, vervolgt Sparrendam, „Het maakt niet uit of deze energiestroom nu van jezelf of van je partner is, want door aikido leer jij meer te voelen dan te denken. De stressfactoren verdwijnen uit je hoofd, je krijgt meer energie en zelfvertrouwen.”

Aikido Dronten stelt dat houding en zelfvertrouwen een conflictsituatie wordt omgebogen in een vreedzame oplossing: „Mocht er toch nog een conflict ontstaan dan wordt door middel van aikidotechnieken de balans van de ander verstoord, zonder dat er blessures optreden.”

Informatie

.

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden