Dit jaar geen straatartiesten maar een vossenjacht in Suydersee.
Dit jaar geen straatartiesten maar een vossenjacht in Suydersee. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Zaterdag Meerpaaldag met puzzelrit en vossenjacht: „Mooi weer, dus we gáán ervoor!”

Algemeen

DRONTEN - In plaats van de ‘grote’ Meerpaaldagen is er dit jaar in verband met corona één Meerpaaldag. Het programma voor zaterdag (14 augustus) bestaat uit een puzzelrit en een vossenjacht. Coördinator Denise Senten van de stichting Pro Dronten ziet het allerminst als surrogaat: „Ik heb er héél veel zin in.”

Geen grote tent en geen muziekfestival dit jaar tijdens de Meerpaaldagen. Wat hebben jullie wel georganiseerd?
Denise Senten: „Er is een avontuurlijke puzzelrit door de gemeente Dronten en een vossenjacht in winkelcentrum Suydersee. De puzzelrit staat volledig in het teken van de Meerpaaldagen, neemt ongeveer drie uur in beslag en neemt je mee naar de mooiste plekjes van onze gemeente. Onderweg zijn er verrassende opdrachten. De start en het eind - inclusief spectaculaire muzikale verrassing - zijn op het Meerpaalplein.”

Hoe staat het met de aanmeldingen?
„Eigenlijk hartstikke goed. Er kan gestart worden van tien uur tot half drie. Ieder kwartier starten er zes auto’s. Ik denk dat we op ongeveer 70% zitten van de plekken die we hebben. Dus mensen kunnen zich nog aanmelden.”

Voor de vossenjacht door winkelcentrum Suydersee is aanmelden niet nodig?
„Dat klopt. Daarvoor kan iedereen tussen tien en vier uur naar De Meerpaal komen om een formulier op te halen en op zoek te gaan naar de vossen in het centrum. Als je alle vossen vindt, maak je kans op leuke prijsjes.”

Wie zijn die vossen?
„Dat zijn een stuk of tien vrijwilligers van de Meerpaaldagen. Die hebben allerlei tenues aan. Verder ga ik daar niets over verklappen. Iedereen moet gewoon heel goed zoeken!”

Zijn jullie niet bang dat het té druk wordt in het winkelcentrum?
„Dat komt wel goed. Er is goed overleg met iedereen die betrokken is. We houden alles in de gaten en als het te druk wordt, ondernemen we de acties die nodig zijn.”

Hoe staat het met de voorbereidingen? Is alles klaar?
„We zetten de laatste puntjes op de i. Maar de tassen voor de deelnemers aan zowel de vossenjacht als de puzzelrit staan klaar. In die tassen zitten leuke goodies en voor de deelnemers aan de puzzelrit alles wat ze nodig hebben. Voor de vossenjacht geldt wel: op is op.”

Zie je dit als een volwaardig alternatief voor de Meerpaaldagen?
„Voor mij voelt het als een editie van de Meerpaaldagen. Ik ben heel blij dat we toch leuke activiteiten kunnen organiseren. Natuurlijk, het is ontzettend jammer dat het muziekfestival niet door kan gaan, dat mis ik heel erg. Toch geven we hiermee het dagprogramma wat glans. Misschien niet zoals Dronten van ons gewend is, maar op een hele andere manier die stiekem ook erg leuk is.”

Is het door corona niet lastiger om vrijwilligers op de been te brengen?
„Nee hoor, je merkt dat de samenwerking binnen Pro Dronten nog steeds heel lekker loopt. Iedereen helpt mee waar het kan en waar nodig. En de reacties van zowel vrijwilligers als de mensen die zich hebben aangemeld zijn: oh wat fijn dat er toch nog wat gebeurt!”

Dus het ‘ouderwetse’ saamhorigheidsgevoel van de Meerpaaldagen vind je ook hier weer terug?
„Ja absoluut! Het enthousiasme is enorm. Ik heb er héél veel zin in. Het wordt mooi weer, dus we gáán ervoor!”

Verder nog iets dat je wilt vermelden?
„We kunnen dit natuurlijk niet doen zonder de sponsoren en zonder alle vrijwilligers.”

Aanmelden