Flevo Delta start loopfiets-afdeling voor mensen met een beperking

Sport

DRONTEN - Flevo Delta probeert te starten met een afdeling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Zij kunnen bij de atletiekvereniging terecht voor hardlopen met behulp van een loopfiets. In het Engels heet deze nieuwe sport frame-running. Flevo Delta verzorgt op zaterdag 4 september (13 uur) een introductieles.

„Het is een nieuwe sport en erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Spina Bifida of die bijvoorbeeld door een amputatie in het dagelijks leven niet goed ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator”, aldus initiatiefnemer Wouter Schouwenaar, „Het geeft sporters de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen.”

Op maat gemaakt

De sporters gebruiken een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen. „Frame-running is in korte tijd erg populair geworden voor kinderen en jongeren met een zwaardere lichamelijke beperking”, stelt Flevo Delta.

„Door aan frame-running te doen werken sporters aan conditie en spierkracht in de benen”, vervolgt de club, „Het is een mooie sport om de conditie, kracht, snelheid en coördinatie te verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk leuk om samen met anderen te sporten en om lid te zijn van een sportvereniging.”

Tijdens de introductietraining kunnen belangstellenden een loopfiets uitproberen. De trainers van Flevo Delta verzorgen deze middag een ‘uitdagende training’.

Aanmelden

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden