Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Blijde kindergezichten bij vossenjacht: „Alleen een stempel als je een dansje doet”

Algemeen

DRONTEN - Toen De Meerpaal gisterochtend open ging voor deelnemers aan de vossenjacht, stond er al een lange rij met kinderen ongeduldig te wachten. „We hebben nog wat stempelkaarten moeten bijdrukken, zó druk was het…”, lacht Denise Senten van de Meerpaaldagen.

Normaal gesproken is het op de tweede zaterdag van augustus een drukte van belang in winkelcentrum Suydersee vanwege de Meerpaaldagen. Vorig jaar en dit jaar is alles anders. Als doekje voor het bloeden organiseerde stichting ProDronten dit jaar een autopuzzeltocht en een vossenjacht voor de kinderen.

Pinguïn

Vrijwilligers van de Meerpaaldagen verspreidden zich in opvallende uitdossing her en der over het centrum. De kinderen kregen van iedereen een stempel, al moesten ze daar soms wel moeite voor doen. „Je krijgt van mij alleen een stempel als je een dansje doet”, zei de ene vos. Een andere vos was verkleed als pinguïn en sommige kinderen vonden het toch wel eng om die aan te spreken.

Na afloop konden ze hun stempelkaart inleveren in De Meerpaal om in aanmerking te komen voor een prijsje. Daar kwamen uiteindelijk 126 volle kaarten binnen. Denise Senten was blij met alle blijde gezichten van de kinderen: „De opkomst was echt overweldigend en de reacties zijn superleuk.”

Meerpaaldagen

.


Foto’s: ©maartenheijenk.nl





Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden