File op de Elburgerweg.
File op de Elburgerweg. ©maartenheijenk.nl

Zeven ergernissen in de file tijdens de afsluiting van de A6

Algemeen

DRONTEN - De snelweg A6 is tot dinsdagochtend in noordelijke richting afgesloten. Het leidde dit weekeinde tot files op met name de Hanzeweg (N307) en de Elburgerweg (N309). Op onder andere de social media was er veel commentaar. We zetten de meestgenoemde ergernissen op een rij:

1. Afsluitdijk

Op Twitter vraagt @jdkooistra: „Misschien is het niet zo slim om en de Afsluitdijk en de Ketelbrug tegelijk dicht te gooien?” Hij wil weten hoe iemand nu vanuit de Randstad in Friesland moet komen.

2. Brugopeningen

„Als al die nutteloze zeilmensjes nou eens gewoon even wachten dan hoeft die brug op de N307 niet de hele tijd open en kunnen mensen in ieder geval nog een beetje rijden”, schrijft @JoyceTibbert op Twitter.

3. Verkeersregelaars

Marc van Niekerk uit Lemmer plaatst vraagtekens bij de afstelling van de verkeerslichten bij Kampen. Deze zijn volgens hem afgestemd op de normale verkeersdrukte: „Waarom staat daar niet iemand om het verkeer te regelen?”

4. Communicatie

Irritatie is er over de provincie Flevoland en de gemeente Dronten, die alle communicatie overlaten aan Rijkswaterstaat. Er is geen regionale informatie over het gebruik van bijvoorbeeld de N307, de N309 en de parallelweg op de Ketelbrug.

5. Hanzeweg

Weggebruikers klagen erover dat hun routeplanners hen over de Hanzeweg stuurt, waar de doorstroming mede door de tijdelijke stoplichten bij de Drontermeerdijk niet ideaal is. Rijkswaterstaat schrijft in een reactie dat zij het verkeer via Harderwijk sturen: „Wij hebben geen omleiding via de N307 ingesteld.”

6. Vakantie

De afsluiting valt samen met het einde van de bouwvak in het noorden. ,,Wat vandaag een leuke afsluiter moest zijn van de vakantie eindigt in een file op de N307 omdat de A6 was afgesloten. Friesland was niet bereikbaar. We hebben er 4,5 uur over gedaan om thuis te komen!”, meldt @appeltje34 op Twitter.

7. Parallelweg

Zoals altijd bij files op de Hanzeweg wordt het ‘asociale gedrag’ van weggebruikers genoemd, die de drukte proberen te omzeilen via de parallelweg. Mensen in de file zagen zaterdag dat een ambulance er op die parallelweg niet langs kon: „Je zal er maar in liggen…”

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 13 uur geleden