Het dagatelier in De Meerpaal.
Het dagatelier in De Meerpaal. eigen foto

Tentoonstelling van kunstenaars met beperking op binnenplein van De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Op het binnenplein van De Meerpaal is van 2 tot 13 september een expositie van kunstenaars met een verstandelijke en/of psychische beperking. Na die expositie krijgen hun kunstwerken een permanente plek in de gangen en kantoren van De Meerpaal.

Sinds enkele jaren werkt De Meerpaal met haar dagatelier nauw samen met G-Art, een organisatie die zich bezighoudt met de promotie, verkoop en uitleen van G-kunst. Deze kunst is gemaakt door kunstenaars met een beperking.

Trots

„We zijn trots dat we het werk van deze talenten een prominente plek mogen geven”, vertelt docent Monique Hanekamp van het dagatelier, „Kunst kent geen grenzen en deze werken verdienen het om gezien te worden.”

Het dagatelier in De Meerpaal is een kleinschalige dagbestedingsplek voor jongeren en volwassenen met een beperking die creatief bezig willen zijn. Monique: „We bieden een veilige omgeving met persoonlijke aandacht en begeleiding, waar de kunstenaars zich kunnen ontwikkelen op het gebied van tekenen, schilderen, animatie en boetseren.”

Hanekamp constateert dat tijdens de dagbesteding de dagelijkse beslommeringen van de kunstenaars afvallen: „Hun gedachten zijn vrij en de creativiteit gaat stromen.”