Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Veel vragen over windparken: „Gaat u nog actie ondernemen om dit te herstellen?”

Algemeen

DRONTEN - Vanuit Ketelhaven werden vorige week brieven verstuurd met het verzoek om direct te stoppen met Windplan Groen. Inmiddels zijn er bij zowel de gemeente als de provincie verschillende vergelijkbare brieven binnengekomen, ook over Windplan Blauw.

Ook De Windbrekers, de actie- of belangengroep uit Swifterbant, stuurde deze week diverse brieven.

Normen zijn onvoldoende

„De rechter heeft recent uitgesproken dat de huidige normen onvoldoende zijn voor het verlenen van een omgevingsvergunning. Daarbij wordt verwezen naar Europese wetgeving”, aldus De Windbrekers.

„De rechter accepteert de Nederlandse norm niet meer”, vervolgt de actiegroep, „Er moeten nieuwe normen komen die voldoen aan de Europese wetgeving die uitgaat van het voorzorgbeginsel. Initiatiefnemers dienen aan te tonen dat er geen gezondheidsschade optreedt.”

Overheidsdrama

„Wij hopen dat er niet een volgend overheidsdrama ontstaat waar burgers de dupe van worden”, waarschuwen De Windbrekers. Zij vragen aan onder andere de gemeenteraad: „Nu u weet dat u een besluit heeft genomen op risicovolle normen voor uw inwoners, gaat u nog actie ondernemen om dit te herstellen?”

Windplan Blauw en Groen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden