Verkeersmaatregelen op de Visvijverweg.
Verkeersmaatregelen op de Visvijverweg. ©maartenheijenk.nl

Visvijverweg niet dicht door werk aan de weg, maar vanwege roekeloos rijgedrag

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten publiceerde deze week het bericht dat de Visvijverweg wordt afgesloten vanwege werk aan de weg. Windplan Blauw brengt een heel andere reden naar buiten: „Eerdere verkeersmaatregelen werden onvoldoende nageleefd, met levensgevaarlijke situaties als gevolg.”

Al voor Windplan Blauw met haar werkzaamheden begon, gaf omgevingsmanager Gertjan Balm te kennen dat de verkeersveiligheid op de Visvijverweg het zorgenkindje zou worden voor aannemer Dura Vermeer. Dat was in december. Nu de werkzaamheden in volle gang zijn, blijkt zijn voorspelling uit te komen.

Een maand geleden beklaagde de windkoepel zich al over roekeloos rijgedrag. „Op de Visvijverweg wordt veel te hard gereden langs de werkzaamheden in de berm”, meldde het windplan toen, „De werknemers van de aannemer die de kabel aanleggen voelen zich heel onveilig door het (zware) verkeer dat op grote snelheid rakelings langs rijdt, soms zelfs deels door de berm.”

Verkeerslichten

Windplan Blauw had aanvankelijk de snelheid verlaagd naar 30 km/uur. Extra waarschuwingsborden en de inzet van verkeersregelaars leverden niets op en daarom werd de weg een maand geleden versmald en kwamen er verkeerslichten.

Nu schrijft het windplan dat ook deze maatregelen niet het gewenste effect opleveren. Daarom gaat de weg van 23 augustus tot 1 oktober op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 07:00 tot 16:00 uur dicht in beide richtingen.

Visvijverweg

.

Gemeentenieuws

Het bericht zoals dat woensdag door de gemeente Dronten werd gepubliceerd in het Gemeentenieuws:


.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.