Biggenmarkt in winkelcentrum Suydersee.
Biggenmarkt in winkelcentrum Suydersee. archieffoto

‘Biggenmarkt’ van introductieweek Aeres Hogeschool woensdag op de campus

Algemeen

DRONTEN - Ruim 600 eerstejaars studenten van Aeres Hogeschool Dronten starten maandag met hun kennismaking. In het kader daarvan is er ook de traditionele ‘biggenmarkt’. Deze wordt niet gehouden in winkelcentrum Suydersee, maar op de campus.

Inwoners van Dronten kunnen tijdens de biggenmarkt eerstejaars studenten ‘kopen’. Degene die de biggen koopt zet ze doorgaans in voor werkzaamheden, bijvoorbeeld een middagje onkruid wieden, trekkers wassen of een moestuintje bijhouden: „Het kan immers heel gezellig zijn om studenten een dagje in huis te hebben.”

Die veiling is woensdagochtend (1 september, 8:30 uur) op het parkeerterrein van de hogeschool. De opbrengst gaat net als ander jaren naar een goed doel. Dit jaar is dat Voedselbank Dronten.

Kennismaken

Belangrijkste doel van de introductieweek is kennismaken met elkaar, met de hogeschool en met Dronten. „Studenten komen uit heel Nederland en uit het buitenland om hier een groene hboopleiding te volgen en om hun studentenleven een mooie invulling te geven’, aldus de organisatie van de zogenaamde ‘KMC-week’, „Het overgrote deel maakt tevens de overstap van thuis wonen naar een studentenkamer in Dronten of op de campus bij school.”