Kom bij de Club | Op professionele manier muziekopnames maken

Cultuur

DRONTEN - Jeroen Koornstra en Mark Dekkers starten op dinsdag 21 september een cursus voor iedereen die wil weten hoe je op een professionele manier muziekopnames maakt. De cursus wordt gegeven door De Meerpaal Academie.

Kom bij de Club

Clubs krabbelen overeind na de lockdowns. DeDrontenaar.nl geeft ze een steuntje in de rug met de rubriek KomBijDeClub. Stuur jouw bijdrage naar redactie@DeDrontenaar.nl.

.

Officieel heet de cursus ‘Multi-tracking in Logix Pro X’. „Multi-tracking wil zeggen, het met meerdere sporen tegelijk opnemen van bandjes of ensembles”, aldus De Meerpaal, „Zo is het mogelijk om goed te mixen en daar is tijdens de cursus volop aandacht voor.”

In de eerste lessen staat het goed plaatsen en opnemen met verschillende microfoons centraal. In de tweede helft vertelt Jeroen Koornstra over het editen en mixen van opnames.

„Logic Pro X is de ‘grote broer’ van het populaire en gratis programma GarageBand. Het zelf aanschaffen van een Logic licentie of dure microfoons is voor deze cursus niet nodig”, meldt de cursusleiding.

.

Kom bij de Club

  1. Biljartvereniging De Regenboog
  2. Flauto Dwarsfluitensemble
  3. Christelijk gemengd koor Zon en Zegen
  4. Atletiekvereniging Flevo Delta
  5. Bingomiddagen in De Meerpaal
  6. Bridgeclub Dronten
  7. Showgroep Spirit
  8. Rugby Club Dronten
  9. Duikvereniging OWSVD
  10. Multi-tracking in De Meerpaal