Ricky Budde met de scheidsrechter en de wethouder.
Ricky Budde met de scheidsrechter en de wethouder. ©maartenheijenk.nl

Hoofdrol voor Ricky bij opening rugbyveld: „Bijna alles aan rugby is leuk!”

Sport

DRONTEN - Ricky Budde is 7 jaar en speelde zondag een prominente rol bij de opening van het rugbyveld in Dronten. Hoe is hij bij de rugbyclub terechtgekomen? „Mijn oom zat op rugby en ik dacht dat ik het ook wel een leuke sport vond”, zegt Ricky, als zijn officiële taak er op zit.

Samen met de spelers van het seniorenteam van Rugby Club Dronten marcheerde de jeugdige rugbyer gisteren het veld op. Klasgenoot Djaine Belgraver was er ook bij. Ricky ontfermde zich over de wedstrijdbal, Djaine over de bloemen voor de nieuwe hoofdsponsor.

De overhandiging van de wedstrijdbal aan wethouder Ton van Amerongen vormde de openingshandeling. „Dat was leuk om te mogen doen”, aldus de trotse Ricky. De wethouder droeg het ovalen spelmateriaal („Noem je dit een bal?”) op zijn beurt over aan de scheidsrechter.

Al best lang

De leerling van basisschool De Wingerd vertelt dat hij in het verleden op gym heeft gezeten en een keertje bij judo heeft gekeken: „Maar ik zit al best lang op rugby.” Op de vraag wat hij er mooi aan vindt, klinkt het overtuigend: „Bijna alles aan rugby is leuk!”

Het feit dat het een sport voor stevige kerels is, schrikt hem niet af: „Dat vind ik juist leuk.” En op de vraag wat zijn ambities zijn in de rugbysport, luidt het antwoord: „Ik wil later héél goed worden!”

Rugby

.

Officiële opening van het rugbyveld in Dronten. (Foto: ©maartenheijenk.nl)

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden