Suzan de Jongste ontvangt de ambassadeurskoffer van de gedeputeerde.
Suzan de Jongste ontvangt de ambassadeurskoffer van de gedeputeerde. Foto Wierd

Suzan de Jongste uit Dronten slaat brug richting jonge MKB’ers in Flevoland

Algemeen

DRONTEN - De jonge ondernemer Suzan de Jongste uit Dronten is benoemd tot ambassadeur van het MKB Schakelteam in Flevoland. Zij gaat proberen een brug te slaan richting jonge MKB’ers. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman overhandigde haar de ambassadeurskoffer.

Sinds begin deze maand kunnen kleine MKB-bedrijven (2 tot 10 werknemers) voor hulp kosteloos terecht bij het MKB Schakelteam Flevoland, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het team verbindt 27 partners in Flevoland.

Eén loket

Het Schakelteam bestaat uit zes MKB-adviseurs uit Flevoland. „Samen vormen wij een loket waar kleine MKB-bedrijven gerichte en praktische hulp krijgen bij ondernemingsvraagstukken”, aldus het team. Zij verbinden deze bedrijven aan de juiste organisatie, subsidie of ondersteuning.

Eind 2022 wil het MKB Schakelteam tweeduizend ondernemingen hebben bereikt met ondersteuning en hulp bij crisis en vraagstukken. Dat is 20 procent van de kleine MKB-bedrijven in de provincie.

De gemeente Dronten en Ondernemersvereniging De Driehoek zijn partner in het project, evenals de vijf andere gemeenten, branche- en werkgeversorganisaties, Horizon, het Zelfstandigen Loket Flevoland, MKBDoor.nl en alle bedrijfskringen. 

Informatie

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 19 uur geleden