NS-station 't Harde.
NS-station 't Harde. Google Streetview

Buslijn Dronten - ā€™t Harde voor Elburgers interessanter dan voor Drontenaren

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Elburg denkt dat een busverbinding tussen Dronten en treinstation ā€™t Harde interessant is voor zowel de eigen inwoners als de Drontenaren. In de praktijk hebben vooral de Elburgers er baat bij.

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland zijn bezig met een nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer. De gemeente Elburg stelt in het kader daarvan de busverbinding met Dronten voor.

Sneller in Amsterdam

Zoā€™n busverbinding is interessant voor de inwoners van de gemeente Elburg, omdat het een snellere verbinding met de Randstad biedt. OV-reizigers uit Elburg zijn nu een uur en drie kwartier onderweg naar Amsterdam. Een bus naar Dronten zou die reis fiks inkorten.

In het verzoek aan de provincies schrijft Elburg dat inwoners van Dronten met de voorgestelde bus naar treinstation ā€™t Harde kunnen om daar over te stappen op de trein richting Utrecht. Volgens de huidige NS-dienstregeling is ā€™t Harde - Utrecht echter een reis van 63 minuten en Dronten - Utrecht 83 minuten. Een bus Dronten - ā€™t Harde biedt daar dus geen verlichting. Wellicht ligt dat anders voor een deel van de stations tussen ā€™t Harde en Utrecht.

De provincies nemen het voorstel van de gemeente Elburg niet mee in de aanbesteding: ā€žDe tussentijdse ontwikkelplannen zijn een goed moment om dit soort ontwikkelingen te bespreken.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden