Toenmalig OFW-directeur Truus Sweringa en wethouder Peter van Bergen tekenden in 2019 de overeenkomst voor het MFC.
Toenmalig OFW-directeur Truus Sweringa en wethouder Peter van Bergen tekenden in 2019 de overeenkomst voor het MFC. ©maartenheijenk.nl

Gemeente en OFW doen geen uitspraken over al dan niet doorgaan van MFC

Swifterbant

SWIFTERBANT - Staat het doorgaan van het multifunctioneel centrum (MFC) in Swifterbant ter discussie door de recente problemen met de aanbesteding? De gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) antwoorden niet met een keihard ja of nee. Wel antwoorden ze dat het MFC ‘een zeer hoge prioriteit’ heeft.

„De inschrijvingen liggen veel hoger dan het beschikbare budget”, maakten gemeente en OFW eerder deze week bekend over het MFC Swifterbant DeDrontenaar.nl vroeg een toelichting.

In een gezamenlijke verklaring schreven jullie eerder deze week dat er overleg wordt gevoerd met ‘de aannemer’. Is er dus al een aannemer aangewezen? Wie is dat?
Gemeente en OFW: „We zijn in gesprek met de aannemer die de laagste offerte heeft aangeboden. Met deze aannemer is dus nog geen overeenkomst, maar we werken er hard aan om tot overeenstemming te komen.”

Hoe groot is het gat tussen budget en de inschrijvingen?
„Op dit moment kunnen we, aangezien we nog in gesprek zijn, hier geen mededelingen over doen.”

In hoeverre zit het gat bij het MFC (gemeente) en in hoeverre bij de woningen (OFW)?
„Bij beide is momenteel nog een overschrijding te zien. Bij een nieuw gebouw als het multifunctioneel centrum en de appartementen maak je gebruik van dezelfde fundering en hetzelfde dak. Het ene staat niet los van het ander. Het MFC kan ook niet afzonderlijk gerealiseerd worden van de appartementen of andersom. Op dit moment kunnen we, aangezien we nog in gesprek zijn, geen verdere mededelingen doen.”

Moet de wethouder terug naar de gemeenteraad voor extra budget?
„OFW en gemeente zetten alles op alles om snel met de bouw van deze belangrijke voorziening voor Swifterbant en haar inwoners te kunnen starten.”

Staat het doorgaan van het project ter discussie?
„Voor zowel OFW als gemeente heeft het realiseren van het MFC en de appartementen een zeer hoge prioriteit.”

Wat is nu de planning? Wanneer is de eerste paal en wanneer de oplevering?
„We zijn in gesprek met de aannemer en architect en onze partners om het project tot een succes te maken. We hopen het project spoedig verder te brengen.”

MFC Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden