De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

Zwarte cijfers voor De Meerpaal, maar enkele medewerkers raken baan kwijt

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal heeft door corona een financieel lastig jaar achter de rug. „Door adequate kostenbesparende maatregelen te treffen is De Meerpaal erin geslaagd om de bedrijfsvoering op orde te houden”, schrijven B en W over de jaarcijfers, „Helaas hebben hiervoor wel enkele medewerkers hun baan verloren.”

Over de gesubsidieerde activiteiten hield De Meerpaal in 2020 bijna 80-duizend euro over. Het resultaat over de commerciële activiteiten was ruim 19-duizend euro negatief. Het gemeentebestuur geeft De Meerpaal toestemming om het niet-bestede deel van de subsidie in een potje ‘corona-reserve’ te stoppen.

„De gedwongen (gedeeltelijke) sluiting heeft grote impact gehad op de inkomsten”, concluderen B en W. Het positieve resultaat op gesubsidieerde activiteiten komt met name vanwege kostenbesparingen doordat activiteiten en projecten niet of beperkter werden uitgevoerd. Het thuiswerken zorgde voor lagere personeelskosten. Het negatieve resultaat op commerciële activiteiten komt doordat de omzet nagenoeg wegviel.

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden