Wilfried Groot Koerkamp
Wilfried Groot Koerkamp ©maartenheijenk.nl

Wilfried Groot Koerkamp trekt zich terug uit CDA uit ongenoegen over coronabeleid

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wilfried Groot Koerkamp uit Biddinghuizen trekt zich terug als burgerraadslid voor het CDA. Hij doet dit uit ongenoegen over het landelijke coronabeleid onder leiding van CDA-minister Hugo de Jonge.

„Hugo de Jonge bedankt, ik wil niet langer onderdeel zijn van dit CDA en heb mezelf eerst maar op non-actief gesteld hier in Dronten”, schrijft Groot Koerkamp op Twitter. Hij stelt dat het CDA in Dronten hem veel waard is: „Maar niet tegen elke prijs.”

Groot Koerkamp werd in 2018 met 331 voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. Hij nam geen zitting in de raad en stond zijn zetel af aan Ferdinand Zomerman. Wel ondersteunde hij de fractie als burgerraadslid. Daar stopt hij nu mee, schrijft hij in een open brief aan het lokale CDA-bestuur en de fractie: „Jullie gaan het vast redden zonder mij."

Sjoukje Leeuw

Ook SP'er Sjoukje Leeuw werd in 2018 met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Ook zij verkoos een functie als burgerraadslid en ook zij stopt daar nu mee. „Wegens het geven van kansen aan aanstormend talent", schrijft zij.

Sjoukje Leeuw gaf in 2018 haar raadszetel op, omdat de SP haar van tevoren een verklaring had laten ondertekenen. Daarin stond dat ze geen zitting in de raad mocht nemen als ze met voorkeurstemmen zou worden gekozen.

.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden