De Deen-supermarkt in Swifterbant.
De Deen-supermarkt in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Deen-winkels in Dronten en Swifterbant vóór jaarwisseling omgebouwd tot Vomar

Algemeen

DRONTEN - De Deen-supermarkten in Dronten en Swifterbant worden nog dit kalenderjaar omgebouwd tot Vomar Voordeelmarkt. Dat meldt Vomar-directeur Aart van Haren in een persbericht.

In februari maakte Deen bekend haar 80 winkels te willen verkopen aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. De supermarkten en Dronten en Swifterbant zouden naar Vomar Voordeelmarkt gaan.

Definitief

Dit weekeinde is de overname van de 23 Deen-winkels door Vomar definitief geworden en is de transactie rondgemaakt. „Daarmee start ook meteen een relatief korte ombouwperiode waarin 23 Deen-winkels getransformeerd worden tot een Vomar Voordeelmarkt”, aldus de nieuwe eigenaar.

Volgende week woensdag (22 september) opent de eerste winkel in Zuid-Scharwoude. Aart van Haren: „We zijn al een aantal maanden intensief met de voorbereidingen bezig en zijn blij om nu echt te kunnen starten en onze nieuwe collega’s te mogen verwelkomen.”

Garanties

Vomar stelt dat drie garanties centraal staan in de winkels: de laagste prijs voor de beste kwaliteit en de snelste service. Daarnaast neemt Vomar een aantal producten van Deen op in het assortiment. Ook neemt Vomar het concept, waarin non-foodartikelen zoals bijvoorbeeld kaasschaven, ballonnen en parkeerschijven worden aangeboden voor 1 euro.

Vomar schrijft dat de werknemers van de 23 Deen-supermarkten allemaal hun baan behouden. Ze krijgen een introductie op het hoofdkantoor in Alkmaar en tijdens de ombouw van de winkels krijgen ze steun van ervaren Vomar-collega’s uit een winkel in de buurt: „Alles staat in het teken om de overgang voor hen zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Vomar Voordeelmarkt

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden