Afvalbak in Biddinghuizen.
Afvalbak in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Opruimzakjes voor hondenpoep zijn volgens gemeente ‘geen goed signaal’

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat geen opruimzakjes voor hondenpoep beschikbaar stellen. Volgens B en W zou dat geen goed signaal zijn naar de hondenbezitters. Zij willen juist benadrukken dat de opruimplicht bij de eigenaren van honden ligt en niet bij de gemeente.

De gemeente heeft een concept-hondenbeleid gepubliceerd. Inwoners mochten daarop reageren. Eén persoon maakte een opmerking over de opruimzakjes. Deze inwoner vond dat de gemeente tekortschiet en zakjes beschikbaar moet stellen.

Twijfels

B en W betwijfelen of het plaatsen van afgiftepunten met opruimzakjes het opruimen stimuleert: „Je moet als hondenbezitter dan lopen naar een dispenser om een zakje te pakken.”

„Voorop staat dat de opruimplicht bij de eigenaren/bezitters ligt”, vervolgt het gemeentebestuur, „Dit kan heel eenvoudig door altijd plastic zakjes mee te nemen als de hond wordt uitgelaten.” Wel ziet de gemeente mogelijkheden voor buurten of straten om zo’n afgiftepunt te ‘adopteren’.

Afvalbakken

Twee inwoners maakten opmerkingen over afvalbakken. Hun suggestie neemt gemeente wel over. Er komt een inventarisatie van de geplaatste bakken en van de wensen van inwoners. „Op basis daarvan gaan we zorgen voor het bijplaatsen en beter benutten van bestaande bakken door herplaatsing.”

B en W hebben in ieder geval al besloten dat er elf extra afvalbakken komen bij hondenuitlaatgebieden. Deze extra bakken en de inspraak over de afvalbakken kosten de gemeente 11-duizend euro.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden