Willem en Ellen verlaten 'een fantastische locatie'.
Willem en Ellen verlaten 'een fantastische locatie'. ©maartenheijenk.nl

Gezinshuis-ebode gaat van veelbesproken locatie Roodbeenweg naar pand van Breet

Algemeen

DRONTEN - Gezinshuis-ebode van Ellen Bode en Willem Diepmaat verhuist dinsdag van de Roodbeenweg naar De Morinel. Het zijn twee veelbesproken locaties: de eerste omdat het is aangekocht voor de huisvesting van 300 arbeidsmigranten, de tweede omdat daar voorheen catering en partyservice Breet gevestigd was. Dat bedrijf zag zich vorig jaar genoodzaakt te stoppen vanwege corona.

Ellen en Willem runnen een gezinshuis, een zorginstelling waar momenteel zeven cliënten permanent wonen. In het verleden hadden ze daarnaast een zorgboerderij onder de naam Enjoy It. Dat was een opvang- en logeeradres voor kinderen met autisme en aanverwante aandoeningen. Die stichting is in 2014 beëindigd door de veranderde Wmo-wetgeving.

Ze verhuizen om kleiner te gaan wonen en op den duur te kunnen stoppen. Daarmee sorteren ze voor op hun pensionering over een paar jaar. Vooralsnog verandert er echter weinig. De cliënten verhuizen mee en als er lege plaatsen komen, worden deze ingevuld met crisisplaatsingen: „Totdat wij de stekker uit onze onderneming trekken.”

Pijn in het hart

Willem Diepmaat neemt met pijn in het hart afscheid van de Roodbeenweg: „Het is een fantastische locatie en eigenlijk willen we helemaal niet weg. Maar het terrein en het pand worden voor ons te groot, te bewerkelijk.”

Twee en een half jaar zijn Ellen en Willem bezig geweest om een andere zorginstelling te interesseren voor de locatie in het buitengebied van Dronten. „Dat is helaas, mede door corona, niet gelukt.” Uiteindelijk diende zich een koper aan, die de locatie wil gebruiken voor het onderbrengen van arbeidsmigranten: „En de commotie daarover is bekend.”

De koper neemt de dierenweide niet over en aan De Morinel is geen ruimte voor de beesten: „Gelukkig hebben we voor alle dieren een goed plekkie gevonden.”

Laatste loodjes

De eigenaren van het gezinshuis hebben het de laatste weken druk. Het gewone werk gaat door, ze zijn al geruime tijd aan het klussen aan De Morinel en de komende dagen volgt de verhuizing: „Het hakt er wel in.”

Dinsdag gaan ze hoe dan ook over: „En waarschijnlijk moet er ook daarna nog wel het één en ander gebeuren.”

.


De locatie van partycentrum Breet aan De Morinel in Dronten. (foto: Google Streetview)

.

Roodbeenweg

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.