Arbeidsmarkt voor technische beroepen is krap.
Arbeidsmarkt voor technische beroepen is krap. Anja Heidsiek

Aantal WW-uitkeringen in Dronten daalt verder: „Kansen voor werkzoekenden”

Algemeen

DRONTEN - Ook in de maand augustus is het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten gedaald: van 480 naar 454 (-5%). Ten opzichte van een jaar geleden is er een daling met 29%.

„Deze daling, gecombineerd met een stijgend aantal vacatures, versterkt de krapte op de arbeidsmarkt”, concludeert het UWV, „Deze krapte is lastig voor werkgevers met vacatures, maar biedt kansen voor werkzoekenden.”

Technische beroepen

„In Flevoland is de arbeidsmarkt voor technische beroepen zeer krap en zijn er dus goede kansen op werk”, vervolgt het UWV, „Alleen voor productiemedewerkers is de spanning op de arbeidsmarkt gemiddeld.”

„Voor ICT-beroepen zoals software- en applicatieontwikkelaars en databank- en netwerkspecialisten is de arbeidsmarkt krap. Van de zorgberoepen is de spanning op de arbeidsmarkt in Flevoland groot voor onder andere artsen, verpleegkundigen en verzorgenden IG.”

Een uitzondering vormen de creatieve en taalkundige beroepen. Daarvoor is de arbeidsmarkt ruim en is het dus moeilijker voor werkzoekenden om daar werk in te vinden.