Jan de Reus praat niet met Biddinghuizen en Swifterbant over kaalslag OV

Algemeen

LELYSTAD - Gedeputeerde Jan de Reus gaat niet in gesprek met de indieners van de petities over de kaalslag in het openbaar vervoer in de gemeente Dronten. In plaats daarvan praat de VVD-gedeputeerde met het ROCOVF, een door Gedeputeerde Staten in het leven geroepen adviescommissie voor het openbaar vervoer.

Eind juni dienden de verenigingen van Dorpsbelangen van Biddinghuizen en Swifterbant honderden handtekeningen in tegen de bezuinigingen op het OV. Dat gebeurde in het provinciehuis.

Onder de naar Lelystad afgereisde Drontenaren was er toen teleurstelling over het feit dat gedeputeerde De Reus niet aanwezig was. „Volgens mij vindt hij het een beetje eng”, concludeerde Peter Duvekot.

Indieners

Statenlid Johan van Slooten (CDA) vroeg woensdag aan De Reus of er naast gesprekken met de gemeente Dronten ook wordt gesproken met de indieners van de petities. 

De gedeputeerde erkende dat hij niet heeft gesproken met de verenigingen van Dorpsbelangen. Hij gaf ook eerlijk aan niet van plan te zijn met de indieners van de petitie te gaan praten: „Het openbaar vervoer en de belangenbehartiging is via het ROCOVF georganiseerd. En wij praten met het ROCOVF.”