Trudy Stoker (VVD)
Trudy Stoker (VVD) ©maartenheijenk.nl

Nu ook Leefbaar en SP vóór zijn, komt er een stichting Dronten Marketing

Gemeente

DRONTEN - Er komt een stichting die de promotie van Dronten oppakt en daarvoor jaarlijks 139.000 euro van de gemeente krijgt. De fractie van Leefbaar had twee weken geleden nog bedenkingen en de SP was zelfs mordicus tegen. Ook deze twee partijen gingen donderdag alsnog akkoord met het voorstel van B en W.

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) herhaalde zijn bedenkingen. Zijn fractie vindt dat het onvoldoende meetbaar is of de stichting haar doelen bereikt. Ammerlaan wil over een jaar een evaluatie en de mogelijkheid om bij te sturen. Die toezegging kreeg hij van burgemeester Jean Paul Gebben.

Spannend

„Wij vinden het spannend om de teugels uit handen te geven”, vulde Trudy Stoker van de VVD aan. Zij ging akkoord met het voorstel van het CDA om het twee jaar te proberen. De burgemeester erkende dat ook hij het veel geld vindt. Volgens Gebben is het een voorwaarde dat de samenleving minimaal hetzelfde bedrag ophoest: „Er moeten resultaten komen. En die zeg ik u toe.”

Frans Rietveld (SP) vroeg wat er de afgelopen jaren met die 139.000 euro was gedaan. De burgemeester herinnerde aan de campagne ‘Dronterland’: „Dat was niet ieders feest. En dan druk ik mij voorzichtig uit.” Gebben wees naar de nieuwe campagne ‘Dronten geeft je de ruimte’ en de wens van de samenleving om mee te doen.

Uiteindelijk ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de oprichting van de stichting.