Kevin toont zijn certificaat.
Kevin toont zijn certificaat. eigen foto Almere College

Praktijkonderwijs trots op Kevin die certificaat haalt Ć©n een baan vindt

Algemeen

DRONTEN - De Praktijkschool van het Almere College in Dronten vierde de afgelopen week dat Kevin zijn VCA-certificaat Basis behaalde. Via een stage heeft Kevin inmiddels een baan bemachtigd bij Dino Tapijt in Dronten. ā€žDat toont eens temeer aan wat je via het Praktijkonderwijs kunt bereikenā€, aldus de school.

Kevin startte het afgelopen voorjaar met twee doelen: een baan en het basiscertificaat Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Hij realiseerde beide doelen. Een opmerkelijke prestatie, want het jaar verliep moeizaam door corona. Het volgen van lessen was ingewikkeld en ook het gebouw van het Praktijkonderwijs kende problemen door een interne verbouwing.

Oplossingen

ā€žDe docent en Kevin zochten naar oplossingen om toch het examen te halenā€, blikt het Almere College terug, ā€žZo is er twee dagen voor het examen ā€™s avonds nog via beeldbellen hard gewerkt om Kevin klaar te stomen. Ook hebben zijn ouders hun steentje bijgedragen.ā€

Uiteindelijk kregen zijn mentor, de VCA-docent, zijn ouders en Kevin zelf het verlossende bericht: geslaagd. Hij kreeg het certificaat feestelijk overhandigd op zijn werk.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden