Afbeelding
Aangeleverd

Gietvloeren - een moderne en eenvoudig te installeren optie voor jouw huis

Partnerbijdrages

Een gietvloer is een modern alternatief voor de meer traditionele betonplaten. Ze zijn goedkoper te installeren, gemakkelijk schoon te maken, licht van gewicht en kunnen door jouw huis worden verplaatst als je de indeling van jouw huis wilt veranderen.

Gietvloeren zijn gemaakt van lichtgewicht polystyreen dat in metalen mallen wordt gegoten om blokken te vormen. Deze blokken worden vervolgens eruit getild en aan elkaar gelijmd voordat ze 24 uur worden gelaten om de lijm te laten drogen. Het eindresultaat is een kosteneffectieve, eenvoudig te leggen vloer die eenvoudig kan worden gereinigd met een antibacteriƫle reiniger.

De geschiedenis van betonnen gietvloeren

Betonnen vloeren zijn een soort vloer die wordt gemaakt door een mengsel van cement, zand en aggregaat in een mal te vangen. Dit mengsel wordt vervolgens gedroogd tot de gewenste consistentie voordat het in een vorm wordt gegoten.

Gietvloeren bestaan al meer dan 1000 jaar. In de afgelopen eeuw zijn ze populair geweest als alternatief voor marmeren of granieten vloeren die erg prijzig kunnen zijn. Het voordeel van het gieten van steen is dat het op maat kan worden gekleurd met verven of beitsen die bij elk kleurenschema passen.

Gegoten steen versus andere vloeropties

Beton is een natuursteen product met een doorlopend oppervlak dat is gemaakt van cement, zand en steenslag. Gietsteen is populair voor buitentoepassingen vanwege zijn duurzaamheid. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Gietsteen is de meest duurzame vloer die er is. Een groot voordeel van gietstenen vloeren is dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt in gebieden met veel verkeer, zonder aantasting of slijtage. Gietsteen is op de lange termijn de goedkoopste optie - als je het vergelijkt met andere soorten vloerbedekking, zoals tegels of hout, zul je zien dat ze op korte termijn goedkoper zijn, maar uiteindelijk na jaren van slijtage moeten worden vervangen -en-scheur, terwijl gegoten steen de komende jaren niet hoeft te worden vervangen, waardoor het kosteneffectief is.

Voor- en nadelen van het installeren van een zichtbare gietstenen vloer

Gietsteen is een van de meest populaire bouwmaterialen voor vloeren omdat het gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en slijtvast is. Gegoten stenen straatstenen zijn ook bestand tegen ijsschade. Als je overweegt een zichtbare gietstenen vloer te installeren, zijn hier enkele redenen waarom je dit ook zou moeten doen:

  1. Het ziet er geweldig uit. De natuurlijke uitstraling van de stenen zorgt voor een onderscheidende sfeer in elke ruimte, waardoor het meer huiselijk aanvoelt.
  2. Het vergroot jouw leefruimte door het ruimer en luchtiger te laten aanvoelen, zodat je dit ontspannende gevoel zelfs thuis kunt hebben.
  3. Gietstenen vloeren zijn gemaakt voor intensief belopen ruimtes, wat betekent dat ze bestand zijn tegen allerlei soorten voetverkeer zonder na verloop van tijd te slijten of te barsten

De nadelen van het leggen van een gietstenen vloer zijn onder meer:

  1. Het kan duur zijn om te installeren.
  2. Het kan veel tijd kosten om te installeren. 
  3. Het oppervlak kan glad zijn als het nat is, dus wees voorzichtig als de vloer nat is en bij morsen.

Gietvloeren met betonlook

Betonnen vloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze voor huiseigenaren omdat ze duurzaam, onderhoudsarm en eenvoudig te installeren zijn. Degenen die gietvloeren in hun huis hebben gestort, weten echter dat als ze niet goed worden gedaan, het er uiteindelijk als een puinhoop uit kan zien. In dit artikel bespreken we de voordelen van gietvloeren en hoe je ervoor kunt zorgen dat die van jou geweldig wordt.

Zorg ervoor dat je het installatieproces niet overhaast want dit leidt ertoe dat je het correct installeert en er uiteindelijk zo min mogelijk onderhoud aan over houdt.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden