Afbeelding
eigen foto

Maris Sonores huldigt jubilarissen Wim Wijma en Petra Wilbrink

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wim Wijma is al tachtig jaar muzikant en woont in De Tas. Tijdens een buitenconcert van muziekvereniging Maris Sonores in dat wooncomplex werd hij de afgelopen week gehuldigd. Dat gebeurde door burgemeester Jean Paul Gebben. Hij zette ook Petra Wilbrink in het zonnetje  vanwege haar 40-jarige jubileum.

Wim Wijma begon op 10-jarige leeftijd met muziek maken: eerst op cornet, daarna op bugel en tegenwoordig op de euphonium. Bij straatoptredens speelde hij in het verleden ook vaak op de trombone.

Meneer Wijma heeft aan veel concoursen meegedaan en hier ook solo’s gespeeld. Overal waar hij woonde, was hij lid van de muziekvereniging. Inmiddels zit hij al 54 jaar bij Maris Sonores, niet alleen als muzikant, maar hij was ook beheerder van de muziekbibliotheek, bestuurslid, marsleider en regelaar van ensembles, taptoes en shows.

Petra Wilbrink begon op 8- of 9-jarige leeftijd op de althoorn. Ze speelt sinds 2005 bij Maris Sonores en is gastmuzikant bij verschillende collega-orkesten. In Biddinghuizen speelde ze tenorsax, baritonsax, nu sopraansax en af en toe altsax. Ook zit ze in de muziekcommissie en het bestuur en helpt ze bij allerlei activiteiten.