De vijf studenten uit Utrecht op het Meerpaalplein.
De vijf studenten uit Utrecht op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl

Norse reacties op zwerfvuilactie studenten: „Wat is hier de bedoeling van?”

Algemeen

DRONTEN - Vijf studenten uit Utrecht trokken zaterdag door het centrum van Dronten om met behulp van satéprikkers zwerfvuil op te ruimen. „We willen er de aandacht op vestigen dat mensen hun eigen stad en de wereld een stukje schoner kunnen maken. Al is dat maar met een klein gebaar, met een satéprikker.”

Utrecht kent een club met een stuk of zestig studenten, die allemaal studies doen gerelateerd aan duurzaamheid. De club heeft nog geen naam, maar wel een doel: laten zien dat duurzaamheid begint bij jezelf. „We willen graag iets doen voor de wereld, iets teruggeven”, vertellen ze.

Opzichtige manier

Het begon een paar jaar geleden met twintig studenten en dat zijn er langzaam maar zeker meer geworden. Zaterdag trokken ze het land in om in kleine groepjes op opzichtige manier zwerfvuil op te ruimen.

Het vijftal in Dronten loopt er een beetje beteuterd bij als we ze treffen op het Meerpaalplein. „De reacties zijn niet zo goed. De mensen vinden het raar, lijken iets minder tolerant dan in andere steden”, klagen Kimberley en Roos, die duurzame overheid en technische biologie studeren. „We krijgen norse vragen als: wat is hier de bedoeling van?”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden