Danieke van Baal - GroenLinks
Danieke van Baal - GroenLinks Ā©maartenheijenk.nl

GroenLinks staat alleen met plan om fietser overal voorrang te geven

Algemeen

DRONTEN - ā€žZet de fietser op Ć©Ć©n, geef ze overal voorrang en maak het oversteken overal op dezelfde manier herkenbaar.ā€ Het voorstel van GroenLinks-gemeenteraadslid Danieke van Baal vond vorige week geen steun bij de rest van de gemeenteraad.

Op initiatief van Michel Degenhardt (ChristenUnie) discussieerde de raad over de veiligheid voor fietsers en voetgangers bij het oversteken van vijftig-kilometerwegen in de gemeente Dronten. GroenLinks onderstreepte dat dit een probleem is.

Kiezen voor de fiets

ā€žWij houden van de fiets en wij durven voor de fiets te kiezenā€, zei Van Baal, ā€žJe laat daarmee je duurzame gezicht zien. Je laat zien dat je de fiets belangrijk vindt en dat je wilt dat mensen kiezen voor de fiets en minder voor de auto.ā€

De gemeente heeft momenteel als regel dat fietsers voorrang krijgen op een oversteekplaats als er minimaal duizend fietsers per dag passeren. ā€žWaarom zeggen we niet: we passen het aan, op naar die duizend fietsers?ā€, vroeg Van Baal.

Evaluatie

De raad besloot het huidige verkeersbeleid volgend jaar nog eens goed tegen het licht te houden. Het voorstel van GroenLinks gaat het dan niet halen.

Danieke van Baal legt zich daarbij neer: ā€žU staat niet direct te juichen bij mijn betoog van de fietser op 1. Dat geeft niets, dat had ik ook niet verwacht. Maar het laat wel de politieke verschillen zien.ā€

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden