In het groen de twee tijdelijke wegen tijdens de bouw van de brug. Links de bypass tussen de Hanzeweg en de Drontermeerweg. Rechts de bypass ten behoeve van de bouw van een viaduct over de Flevoweg.
In het groen de twee tijdelijke wegen tijdens de bouw van de brug. Links de bypass tussen de Hanzeweg en de Drontermeerweg. Rechts de bypass ten behoeve van de bouw van een viaduct over de Flevoweg. screenshot

Verkeer kan zomaar vastlopen bij Roggebot als er problemen zijn op de A6 of N50

Algemeen

DRONTEN - Begin oktober begint de bouw van de nieuwe brug bij Roggebot. De werkzaamheden bij dat knooppunt leiden tot enige verkeersoverlast. Als er tegelijkertijd een ongeluk is op de A6 of de N50 of er zijn daar werkzaamheden, dan kán er bij Roggebot een verkeersinfarct ontstaan. Die waarschuwing gaf de provincie Flevoland gisteren tijdens een informatieavond over knooppunt Roggebot.

Omgevingsmanager Erik van Essen herinnerde eraan dat het verkeer rond Dronten half augustus hopeloos vastliep tijdens een weekendafsluiting. Hij vertelde dat het project Roggebot geen bemoeienis heeft met de A6, N50 en de renovatie van bruggen en sluizen in Flevoland. Die projecten kunnen echter wel zorgen voor extra verkeersdruk op de Hanzeweg (N307).

„Ik kan een heel mooi verhaal verzinnen, maar overlast door andere projecten is helaas niet uit te sluiten”, kondigde Van Essen aan. Wel deed hij de toezegging dat de verschillende projecten met elkaar overleggen. Ook wordt geprobeerd goede informatie te geven aan de weggebruiker.

50 km/uur

Namens de aannemerscombinatie Roggebot vertelde Redmer Leegstra dat er tijdens de werkzaamheden 50 kilometer per uur mag worden gereden op de N307 (zie video): „Dat is voor de veiligheid van zowel de mensen die aan het werk zijn, als voor het verkeer.”

„Ik wil benadrukken dat het écht voor de veiligheid is”, aldus Leegstra. Voor het wegverkeer wisselt de situatie tijdens de bouw zo nu en dan. De snelheidsbeperking zorgt ervoor dat de situatie overzichtelijk en daardoor veilig blijft.

.

Knooppunt Roggebot

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden