De toekomstige situatie bij Roggebot.
De toekomstige situatie bij Roggebot. screenshot

Vragen over Roggebot: Waarom geen aquaduct? Loopt ’t straks vast bij de N50?

Algemeen

DRONTEN - Waarom een brug bij Roggebot en geen aquaduct? Als straks de nieuwe brug klaar is, loopt het verkeer dan niet vast bij de aansluiting met de N50? Het waren enkele prangende vragen, waarop de omgevingsmanagers dinsdag geen antwoord konden geven tijdens de informatieavond over de N307 Roggebot.

Erik van Essen is omgevingsmanager voor het project Roggebot namens de diverse overheden, Redmer Leegstra heeft dezelfde functie bij de aannemerscombinatie. Zij hebben als opdracht een brug te bouwen met alles er omheen. En zij zijn niet verantwoordelijk voor de besluitvorming.

Na een vraag over een aquaduct wees Van Essen naar de tekeningen en zei: „Dit is wat er is uitgekomen na jaren van onderzoek en afstelling tussen verschillende partijen. Je kunt je allerlei alternatieven voorstellen, maar die worden niet aangelegd.”

Aansluiting met de N50

Ook over de aansluiting met de N50 (Zwolle - Kampen - Emmeloord) kon hij weinig zeggen: „De N50 is eigendom van Rijkswaterstaat. Daar gaan wij niet over.”

Wel beseft Van Essen dat een verbeterde Hanzeweg / Flevoweg (N307) zonder kruisingen en opstoppingen waarschijnlijk extra verkeer aantrekt. „Het is dan ook een goede en terechte vraag of dit straks meer druk geeft bij de oprit naar de N50.”

De omgevingsmanager herinnerde eraan dat het de bedoeling van Rijkswaterstaat is om de N50 in de toekomst te verbreden. Tot die tijd zijn files bij Kampen mogelijk: „Maar ik zie dat niet als argument om dit project niet te doen.”

.

Knooppunt Roggebot

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.