Asmara Meinen (ASVD Korfbal)
Asmara Meinen (ASVD Korfbal) actiefotografie.nl

Gemoederen lopen hoog op bij ASVD Korfbal: 21-28 verlies

DRONTEN - De gemoederen liepen in de tweede helft hoog op in de korfbalontmoeting tussen ASVD en Wit-Blauw uit Kampen. ASVD kwam terug tot één punt, maar de gasten vergrootten hun voorsprong tot zeven punten en dat haalden de Drontenaren niet meer in. Eindstand: 21-28.

Het betekende de vierde nederlaag op rij voor ASVD. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Brenda Voortman op bezoek bij DOS Kampen, dat eveneens op nul punten staat.

Druilerig

In druileringe omstandigheden kwam ASVD zaterdag tegen die andere ploeg uit Kampen op een 2-0 voorsprong. Wit-Blauw nam het initiatief snel over en het verschil bleef de hele eerste helft rond de twee punten. Door enkele strafworpen voor Wit-Blauw stond het halverwege 11-13.

Na rust kwam ASVD terug tot één punt en zorgde het inbrengen van Jesse Postma voor een kleine opleving. De winst kwam echter niet in gevaar voor Wit-Blauw.