Halloween Fright Nights
Halloween Fright Nights Walibi Holland - archieffoto

Gemeente Dronten stelt coronatoegangsbewijs alsnog verplicht voor Walibi

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Een coronatoegangsbewijs is alsnog verplicht voor de Halloween Fright Nights van Walibi Holland, die komend weekeinde beginnen. Eerder was Walibi hiervan vrijgesteld. Volgens het bedrijf heeft de gemeente Dronten deze beslissing vrijdag teruggedraaid.

„Na de laatste persconferentie werd duidelijk dat het coronatoegangsbewijs niet verplicht is voor doorstroomlocaties”, schrijft Walibi op haar website, „Op basis van de maatregelen vanuit de Rijksoverheid had Walibi na afstemming met de gemeente Dronten besloten dat een coronatoegangsbewijs tijdens Halloween in Walibi Holland niet aan gasten gevraagd wordt.”

Geen doorstroom

Deze beslissing is nu dus herzien. De gemeente is volgens Walibi van mening dat een aantal locaties in het park niet kan worden gekenmerkt als doorstroomlocatie: „Met als gevolg dat een coronatoegangsbewijs wél noodzakelijk is om toegang te krijgen tot het park.”

„Ik vind die beslissing onbegrijpelijk en die kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel”, klaagt Walibi-directeur Mascha van Til tegenover Omroep Flevoland.

Het betekent dat Walibi haar gasten moet vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen. Mensen die het coronatoegangsbewijs niet willen tonen, kunnen hun geld terugkrijgen.