Els Stallinga is fotografe en maakte zondag in Amsterdam een reportage.
Els Stallinga is fotografe en maakte zondag in Amsterdam een reportage. Els Stallinga

Moederhart Dronten bezorgd over coronamaatregelen: „Wij gaan voor verbinding”

Algemeen

DRONTEN - Een aantal vrouwen in Dronten, die zich zorgen maken over de impact van de coronamaatregelen op gezinnen en vooral de jeugd, heeft zich verenigd onder de naam Moederhart Dronten. Verschillende leden van de groep reizen regelmatig af naar manifestaties en demonstraties. Zo was een deel van hen zondag van de partij in Amsterdam.

„Het is een rare tijd, in het bijzonder voor kinderen en jeugd,” vertelt Els Stallinga, „Testen, vaccinatiedrang, sociale druk, mondkapjes, lockdowns, avondklok, in isolatie moeten.”

„Onlangs is het coronabewijs ingevoerd waardoor iedereen vanaf 13 jaar dit QR-bewijs nodig heeft om mee te mogen doen in het sociaal maatschappelijk leven. Zoals bijvoorbeeld bioscoop, theater, eetcafé, restaurant, sportkantine. Maar ook wordt dit bewijs steeds vaker geëist bij stages en opleidingen.”

Polarisatie

Stallinga vertelt dat er volgens de leden van Moederhart sprake is van polarisatie binnen de samenleving: „De spanningen lopen soms zo hoog op dat het familie- en vriendenbanden schaadt. Hoe ga je als ouder om met deze veranderingen en zorg je ervoor dat er geen tweedeling ontstaat?”

„Wij gaan voor verbinding”, zegt de groep over zichzelf. Onlangs had een aantal leden van Moederhart een gesprek met de directie van een middelbare school in Dronten. Els Stallinga was één van hen: „We hebben ons gevoel beschreven. Dit bracht een goed en wederzijds respectvol gesprek op gang. Het is belangrijk om juist die verbinding te zoeken.”

Informatie


Foto’s: Els Stallinga


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden