Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Het is géén discriminatie als Dronten belasting oplegt aan de oudste gebruiker

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De eigenaar van een vakantiewoning in Biddinghuizen vindt het discriminatie dat de gemeente Dronten de forsensenbelasting oplegt aan hem en niet aan zijn ex-echtgenote, enkel en alleen omdat hij ouder is. De belastingrechter in Zwolle is het daar niet mee eens. 

Mensen met een vakantiehuisje moeten in Dronten forsensenbelasting betalen als ze er meer dan 90 dagen in een jaar kunnen wonen. De eigenaar van dit vakantiehuisje was in 2019 gescheiden, maar de woning stond in 2020 nog op naam van hem én zijn ex. GBLT stuurde de man een aanslag voor 635 euro.

Geen nadeel

GBLT moest de aanslag naar één van de twee sturen en koos voor de man, omdat hij de oudste is. Discriminatie, vindt de man. De rechter stelt dat het volgens de regels is. Bovendien moet GBLT nu eenmaal een keuze maken omdat er geen andere aanknopingspunten zijn. Bovendien ondervindt de man er volgens de rechter geen nadeel van.

De vakantiewoning is op 29 april verkocht en de voormalige eigenaar stelt dat hij en zijn ex er dus niet 90 dagen over konden beschikken. Ook daar gaat de rechter niet in mee, omdat ze er formeel best samen hadden kunnen verblijven. De conclusie is dus dat de 635 euro gewoon betaald moeten worden.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden