Halloween Fright Nights
Halloween Fright Nights Walibi Holland - archieffoto

Gebben zegt festivals heus wel te helpen: „Wij proberen de randen op te zoeken”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Jean Paul Gebben wil de indruk wegnemen dat de gemeente Dronten festivals als de Halloween Fright Nights dwars zit: „Wij gaan altijd uit van hoe kan het binnen de wet- en regelgeving wél? Daarbij proberen we samen met onze partners de randen op te zoeken.”

De gemeenteraadsfracties van SP, ChristenUnie en VVD stelden de burgemeester vragen over het coronatoegangsbewijs bij de Halloween Fright Nights van Walibi. Ook vroegen ze hoe Gebben problemen bij toekomstige evenementen wil voorkomen.

De burgemeester antwoordt dat de gemeente de organisatoren van de grote festivals Lowlands, Defqon, Opwekking en Mud Masters als ‘strategische partners’ beschouwt. Daardoor kon Mud Masters vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de pandemie tóch doorgaan. Ook voor de Halloween Fright Nights heeft de gemeente volgens Gebben ‘alles op alles gezet om te bezien hoe het evenement toch door kon gaan’’.

Nauwer samenwerken

Over de toekomst schrijft de burgemeester: „„Een evenement organiseren in coronatijd vraagt flexibiliteit van zowel de organisator als de gemeente Dronten. De vele wijzigingen en de praktische onduidelijkheid dwingen de gemeente om nog nauwer samen te werken en om, samen met de desbetreffende organisator, sneller te schakelen.”

„Desondanks proberen we altijd te werken vanuit onze filosofie: we kijken naar wat er wél kan”, zo besluit de burgemeester zijn antwoorden.

Halloween Fright Nights

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden