Yordi Schols was weer belangrijk voor zijn ploeg.
Yordi Schols was weer belangrijk voor zijn ploeg. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten zet winnende reeks voort met zege bij Valleivogels

DRONTEN - Het blijft genieten voor asv Dronten, want ook competitiewedstrijd nummer drie brengt de ploeg zaterdag drie punten. Op bezoek bij Valleivogels wordt er keurig met 0-3 gewonnen.

Op voorhand behoorde asv Dronten tot de titelkandidaten in de tweede klasse G en die rol vervult het met verve. De eerste twee wedstrijden werden al overtuigend gewonnen en ook bij Valleivogels komen de Drontenaren amper in de problemen. Dat komt mede door een bliksemstart, want na zeven minuten staat er al een voorsprong op het bord. Yordi Schols onderschept de bal, levert af bij Pim Breukelman en hij opent de score.

Nog voor het half uur is het diezelfde Schols die nu zelf het eindstation is van een aanval en zo de marge naar twee tilt. Dat het daarna ‘spannend’ blijft, heeft asv Dronten vooral aan zichzelf te danken. De kansen op meer zijn er, maar het duurt pas tot in de negentigste minuut als de definitieve beslissing valt. Jodi de Boer laat de keeper kansloos en gooit daarmee de wedstrijd in het slot.

Opnieuw drie punten voor asv Dronten, nog altijd ongeslagen. Dat geldt echter ook voor rivalen Veensche Boys en Batavia’90. De titelstrijd lijkt nu al losgebarsten.