Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Rode kaart deert Reaal niet, Swift’64 moet nederlaag slikken

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT - Reaal Dronten heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt, ditmaal werd er met 0-3 gewonnen bij Zalk. In de derde klasse C kwam Swift niet tot een zege, Olympia’28 was met 2-3 te sterk.

Reaal gaf vorige week al antwoord op de mislukte seizoensopener bij ‘t Harde en trok die lijn afgelopen zaterdag keurig door in Zalk. Daar moest het wel wat geduld voor hebben, want de eerste treffer viel pas na de rust. Tim Murks nam die goal voor zijn rekening en zag vervolgens dat de beer los was. Een tweede goal liet namelijk nog geen vijf minuten op zich wachten, Giovanni Wegman tekende voor 0-2.

Even leek de spanning terug te komen, omdat Nordin Hettinga na commentaar op de leiding een tweede gele kaart, en dus rood, ontving. Het deerde Reaal echter niet, want tien minuten voor tijd maakte Taha Fawzi aan alle onzekerheid een eind: 0-3. 

Swift verliest

Swift kreeg het in 3C niet voor elkaar om te winnen, Olympia’28 was verrassend te sterk. De formatie van trainer Arjan ten Hove kreeg na een uur spelen de eerste tik om de oren en kwam daar niet meer overheen. Bertus Finke was goed voor de 0-1, maakte een kwartier voor tijd ook nog de 0-2, maar moest met zijn ploeg nog wel aan de bak.

Cedric Oosterloo bracht Swift terug in de wedstrijd, maar Finke was op deze middag niet te stoppen.Vijf minuten voor tijd maakte hij de 1-3, waarmee hij het besliste. Dat Stan van Elp nog doel trof, was alleen voor de statistieken. 

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden